Mario Bennes SUMMER CAMP

Mario

Bennes

Line

Clubs

Permalens Haaksbergen, BC Markt Utrecht, Sportlife Canadians Amsterdam, Bestmate Haarlem, Big Boss Akrides IJmuiden, Finish Profiles, Ricoh en Demon

Positie

Guard-forward-center

Ik ben op 12 jarige leeftijd begonnen met basketball.Mijn eerste club was Wilskracht SNL in Amsterdam en daar heb ik gespeeld tot mijn 18e. In die tijd in verschillende nationale jeugdteams gezeten en mezelf ontwikkeld als basketballer door heel veel te trainen. In mijn jonge jaren was ik vrij klein en ik heb dan ook vrij veel guard gespeeld.Op mijn 20e ben ik in de eredivisie terecht gekomen en ik heb bij de volgende teams gespeeld. Permalens Haaksbergen, BC Markt Utrecht, Sportlife Canadians Amsterdam, Bestmate Haarlem, Big Boss Akrides IJmuiden en de laatste jaren weer in Amsterdam met de sponsors Finish Profiles, Ricoh en Demon.

Tot op heden ben ik 5 keer kampioen van Nederland geweest en heb ik diverse malen de beker gewonnen. Ook heb ik in het Nederlands herenteam gespeeld met o.a. Jos Kuipers, Marcel Huijbens, Eric van der Sluis en anderen.

Na mijn actieve carriere ben ik gaan coachen en de laatste 3 jaar ben ik de hoofdcoach van de dames van Den Helder waar we vorige jaar de dubbel mee hebben gewonnen.

In mijn jeugd ben ik 2x naar een basketballcamp geweest in Belgie en daar heb ik veel geleerd. Met name dat je als je hard werkt heel veel kan bereiken in het basketball. Je ontmoet andere spelers en speelsters en leert omgaan met anderen. Dat is waar het om draait in een teamsport.

Dit jaar organiseren we voor de 36e X het zomer basketball camp. en dat betekent dat we er iets bijzonders van gaan maken met voor de MVP van het camp een wel hele speciale prijs. Wat die prijs is houden we nog even geheim, maar dat het bijzonder is kunnen we verklappen. Niet iedereen kan MVP worden en dat geeft ook niet, maar het is wel een doel wat je voor ogen moet houden. Als je hard werkt kan je heel ver komen!!!!

Veel succes op het camp!

Mario

Terug naar het overzicht