Mario Bennes SUMMER CAMP

Martijn

Bos

Line

Clubs

Hammers Zwolle, Nuva Drenthe, Hallsta Basket, Lundy Foods Ballina, Falcon Basket, Citybasket Recklinghausen, Welacom Baskets, TVI Ibbenbüren, Jolly Jumpers

Positie

Forward

Op 10-jarige leeftijd ben ik begonnen met basketbal: ik ben een keer met een vriendje meegegaan naar zijn basketbaltraining. Daardoor ben ik enthousiast geraakt... In Wierden ben ik lid geworden van S.V.Z.W. Naast het meedoen aan trainingen en wedstrijden begon ik ook steeds meer in mijn vrije tijd te basketballen. Mijn ouders zorgden ervoor dat er een basket op ons pleintje kwam. Daar was ik super blij mee, maar de buurt soms wat minder: het gestuiter van de bal was vaak te horen. Na S.V.Z.W. heb ik twee jaar bij Risne Stars in Rijssen gespeeld waarvan één seizoen in de Junioren Eredivisie. Vier keer per week reed ik van Wierden naar Rijssen op mijn blauwe snorfiets. Daarna heb ik nog een seizoen in de Junioren Eredivisie gebasketbald bij Tonego.


In mijn tijd bij de senioren heb ik zes jaar in de Nederlandse Eredivisie gespeeld: vier jaar bij Hammers Zwolle en twee jaar bij Nuva Drenthe. Ook heb ik gebasketbald in de promotiedivisies van Zweden, Ierland en Denemarken en vier jaar in de Regionalliga van Duitsland. Door basketbal heb ik geleerd dat je met hard werken heel veel kunt bereiken. Ook heb ik gemerkt dat support van de mensen om je heen erg belangrijk is. Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder zeggen ze wel eens...

Toen ik 15 jaar was heb ik mij aangemeld voor een basketbalkamp in Wilnis. De volgende zomers ben ik ook naar dit Wilnis basketbalkamp gegaan. Bij deze kampen heb ik onder andere Meindert van Veen, Martin Esajas en Mario Bennes leren kennen. Mensen die ik kende van televisie, waar ik enorm tegenop keek en die coachten op het Wilnis kamp.

Tijdens de Wilnis kampen heb ik veel geleerd. De kampen zorgden ook voor extra motivatie om verder te gaan waar ik mee bezig was: basketballen, basketballen, basketballen. Deelname aan een summer basketbalkamp: doen! Leerzaam en leuk! Dag in dag uit: veel training van topspelers en -coaches. Beter worden. Plezier hebben.

Just do it 💪🏀


Martijn Bos

Terug naar het overzicht